25 Kasım 2014 Salı

Adana`da 2014 yılının son dönem Fahri Trafik Müfettişleri Değerlendirme ve Bilgilendirme Toplantısı yapıldı

Adana`da 2014 yılının son dönem Fahri Trafik Müfettişleri Değerlendirme ve Bilgilendirme Toplantısı yapıldı 

Trafik Şube Müdürlüğü 2014 yılının son dönem Fahri Trafik Müfettişleri Değerlendirme ve Bilgilendirme Toplantısı’nı yaptı. Adana Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü 2014 yılının son dönem Fahri Trafik Müfettişleri Değerlendirme ve Bilgilendirme Toplantısı’nı yaptı.

Toplantıda, Fahri Trafik Müfettişlerinin yıl içerisinde yapmış oldukları çalışmalar değerlendirildi. Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği eğitim ve Hizmet Binası Çok Amaçlı Salonu’ndaki toplantıya Adana Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Ahmet Akpınar, Bürolar Amiri Özge Altınkaya, Bilgi İşlem Görevlisi Saadettin Uslu ve trafikle ilgili kurum temsilcileri ve çeşitli mesleklere mensup çok sayıda fahri müfettiş katıldı. Programı gereği kurum binasında bulunmayan TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık da, gönderdiği mesajla toplantıya katılan kurum müdürleri ile fahri trafik müfettişlerine başarı diledi.

 Toplantıda konuşan Trafik Denetleme Şube Müdürü Ahmet Akpınar, fahri trafik müfettişleri ile trafik polisleri arasındaki ilişkileri güçlendirmek ve daha iyi seviyeye getirmek, çalışmalarını değerlendirmek, değişen mevzuat hakkında bilgi vermek ve uygulamada çıkan aksaklıkları tespit ve çözümler üretmek amacıyla düzenlenen toplantıya katılımlarından dolayı tüm yetkili ve fahri trafik müfettişlerine teşekkür etti.

 Akpınar, trafik güvenliğini sağlamak, denetimlerde bulunan personele yardımcı olmak, sürücülere her zaman ve her yerde denetlendikleri duygusunu yerleştirmek ve trafikte kural ihlali yapanlar hakkında trafik suçu tespit tutanağı düzenleme yetkisi verilen fahri trafik müfettişlerinin çalışmalarının son derece önemli olduğunu söyledi. Akpınar, “Ülkemizde, trafik kazalarının azaltılması, güvenli bir trafik ortamının oluşturulabilmesi için tüm kurumların üzerine düşen görevleri eksiksiz yapması gerekiyor.

Belediyeler ve Karayollarının altyapı hizmetlerini eksiksiz yapması, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün sürücü kurslarını etkin şekilde denetleyerek iyi sürücü yetişmesinin sağlanması, toplu taşımacı odalarının, kendilerine bağlı şoför esnafını iyi denetlemesi ve her bireyin üzerine düşen trafik bilincini alması halinde trafik güvenliğinden bahsedilebilir” dedi.

 Akpınar, ayrıca Adana’da kayıtlı araç sayısının toplam 562 bin 377 olduğunu, 360 trafik polisi, 678 faal fahri trafik müfettişinin görev yaptığını, 41 kişinin görevinin sona erdiğini, müfettişlerin yer ve zamanla sınırlı olmayıp, ülkenin her yerinde görev yapabildiklerini, bu görevlerini yaparken adil ve tarafsız olmaları gerektiğini, yaptıkları görevin trafik güvenliğinin oluşmasına katkı sağladığını ifade etti.

 Sürücülere de uyarılarda bulunan Akpınar, özellikle kavşaklarda çok dikkatli olmalarını ve hızdan kaçınmalarını, kırmızı ışık ihlali yapmamalarını isterken, belediyelerin de trafiği rahatlatmak için sürekli proje geliştirip, yatırım yapması gerektiğini de ifade ederek, “Her şey altyapıya bakıyor. Altyapı düzenli olursa, trafik de, vatandaş da rahat eder” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder