4 Aralık 2014 Perşembe

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin 20 Yıldır Kangrenleşmiş olan imar sorununu çözmek üzere olduklarını açıkladı

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin 20 Yıldır Kangrenleşmiş olan imar sorununu çözmek üzere olduklarını açıkladı

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Adana’nın 20 yıldır kangrenleşmiş olan imar sorununu çözmek üzere olduklarını açıkladı.

Hazine’nin açtığı tüm davaların geri çekilmesini sağladıklarını belirten Çetin, Adana’nın kuzey batısında yeşil alanları bol, gecekonduya izin vermeyen çağdaş bir kent oluşumu için imarlı alanlar oluşturmak üzere son aşamaya geldik” dedi.

Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Adana’nın gelişme yönündeki arsalarda bir tek çivi bile çakılmasına izin vermeyen 20 yıllık imar sorununun çözüm aşamasına geldiğini Adana Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Murtaza Kılçık’ın da katıldığı bir basın toplantısıyla açıkladı.

İnşaat sektörünün, dolayısıyla ekonominin önünü tıkayan imar sorununun çözüm aşamasına geldiğini belirten Çetin, “Adanalı bir büyüğümüz ‘Bu imar sorununu çöz, tarihe geç’ demişti. Biz de bu sorunu çözüyoruz, sektöre ve ekonomiye can suyu vererek tarihe geçeceğiz” şeklinde konuştu.

UZLAŞTIK VE DAVALAR GERİ ÇEKİLDİ
İmar sorunlarının süreç içinde nasıl çözülemez hale geldiğini teknik bilgiler vererek anlatan Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Göreve gelir gelmez eğildiğimiz bu sorunu gündemimize aldık ve Hazine yetkilileriyle görüşüp ikna ederek, onların hak kaybı yaşamamasına da özen göstererek ve uzlaşarak çözdük, çözmeye de devam ediyoruz. Hazine davaların tümünü geri çekmiştir. Bu uzlaşının sağlanmasında Adana Valimiz Sayın Mustafa Büyük ve Adana Defterdarımız Sayın Metin Otak çok ciddi gayretler sarf etmişler ve çözüme büyük katkı sunmuşlardır. Adana sayın Valimiz ve Defterdarımıza müteşekkirdir, bu içten çabayı unutmayacaktır” dedi.

YEPYENİ, ÇAĞDAŞ VE ESTETİK BİR KENT
Çözüm üretilen alanın 9140 dönüm alan olduğunu belirtirken Büyükşehir ve Hazine’nin de olumlu yaklaşımıyla yakında imar çalışmalarına başlanabileceğini ifade eden Başkan Çetin, şu bilgileri verdi:
“Çukurova ilçesinin, genelde Adana’nın uzun yıllar boyunca imar ihtiyacını karşılayacak olan bu alanda gecekondulaşma engellenecek, çarpık kentleşme önlenecek, atıl durumdaki arsalar ticaret ortamına sokularak ekonomiye ciddi katkılar sağlanacaktır. Parkları, okulları, yolları, yeşil alanları ve sosyal donatıları da olan yepyeni ve çağdaş bir kent oluşurken işsizliğin azaltılmasına da ciddi katkılar sağlamış olacağız.”

Bir soru üzerine “Çukurova’da hormonlu bina yapılmasına kesinlikle izin verilmeyeceğini” yineleyen Başkan Soner Çetin, “Adana’nın en güzel yeri yeni yerleşim alanı olacak. Yeşili bol, yolları geniş ve düzenli, nefes alan estetik bir kent kuracağız” diye konuştu.

Yöneticileriyle birlikte toplantıya katılan Adana Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Murtaza Kılçık da “Uzlaşarak bu tıkanmayı aşıp imarın önünü açtığınız için size çok teşekkür ediyoruz. Sadece Çukurova’nın değil, Adana’nın önünü açtınız, sağ olun” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder